Logo’s & Huisstijlen

Logodesign

Een passend logo is een van de belangrijkste vereisten voor de bekendheid van een succesvolle onderneming. Uw bedrijf verdient een passend logo, zodat uw klanten er de kwaliteit en uitstraling aan kunnen aflezen. Een goed gekozen logodesign representeert uw onderneming optimaal.

Logodesign op maat

Ron Slangen GRAPHX ontwerpt aan de hand van uw wensen een passend logo en staat bekend om zijn fraai logodesign.

Huisstijlen

Het ontwerpen van een huisstijl van een onderneming is erg belangrijk. Het bepaalt tenslotte in grote mate de identiteit van uw bedrijf of onderneming. Een slecht gekozen huisstijl maakt geen overtuigende indruk. Uw toekomstige klanten hechten grote waarde aan de uitstraling ervan. We informeren u graag naar de mogelijkheden.


Enkele door Ron Slangen GRAPHX ontworpen logo's:

Informatief:

De huisstijl van een organisatie of bedrijf is de bewust gekozen wijze van presentatie naar buiten toe.

In de enge definitie is een huisstijl de visuele identiteit van een organisatie. Het betreft uitsluitend het symbolische gedeelte van de bedrijfsidentiteit. Hieronder vallen naam, logo, kleur, typografie (lettertype), vormentaal (stramienen/vlakken/curves/opmaak) en fotografiestijl.

Al deze elementen worden consistent gebruikt in presentaties of op briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen, enveloppen, de website, e-mails, bedrijfskleding etc. Dat hier en daar wordt afgeweken van de standaardspelling, bijvoorbeeld bij het hoofdlettergebruik door zogenaamde "camel case" (vermenging in één woord van hoofd- en kleine letters), is een bewuste keuze in naam van de creatieve vrijheid en in het licht van de variatie bij het verwerken van teksten door middel van de computer.

Bij grote ondernemingen bewaakt doorgaans de communicatieafdeling de huisstijl. Dit kan uiteenlopen van het aanreiken van hulpmiddelen om consistent naar buiten te treden (zoals powerpoint-templates en digitale logo-bibliotheken) tot een meer politionele rol waarbij toegezien wordt op naleving van interne richtlijnen. Een huisstijl wordt vaak vastgelegd in een huisstijlhandboek.

Het gebruik van logo's.

Het Griekse woord λόγος of logos is een woord met verschillende betekenis, maar wordt meestal als "woord" vertaald; andere betekenissen zijn onder meer 'gedachte', 'taal', 'rede', 'principe', 'leerstelling' of 'logica'. Binnen de filosofie, analytische filosofie en religie spelen nog speciale betekenissen en connotaties een rol.

Het al genoemde logica is van dit woord afgeleid, alsook het suffix –logie (en het afgeleide –logisch) waarmee vele wetenschappen aangeduid worden en het verwante –loog voor de beoefenaars hiervan. Ook de woorden analogie en logaritme zijn met logos verwant.

Reacties zijn gesloten.